VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

29. 3. 2024

Založba On Parole Productions bo 19. aprila izdala drugi celovečerec slovenjgraškega heavy/stoner tria Britof na vinilu. Album Ruins je luč sveta sicer ugledal maja predlani na CD-ju. Ploščo lahko naročite v spletni trgovini On Parole ali prek Bandcampa.

8. 3. 2024

Na sliki lahko preverite časovni razpored po klubih za Paranoidovo obletnico.

Poleg tega sporočamo, da bo cena enodnevnih vstopnic zvečer na blagajni 20 EUR, medtem ko bodo dvodnevne na voljo za 30 EUR. Sicer pa lahko do četrtka zvečer kupite dvodnevne vstopnice po predprodajni ceni 25 EUR. Te so na voljo v spletni trgovini On Parole.

2. 2. 2024

Predprodajo kratkih majic in skodelic z motivom za 25. obletnico Paranoida smo podaljšali do 15. februarja. Če vam je motiv všeč in bi nas radi finančno podprli, lahko naročilo oddate v spletni trgovini založbe On Parole Productions.

Do dobrodelnega dvodnevnega festivala ob 25. obletnici Paranoida nas loči še poldrugi mesec. 15. in 16. marca bodo tako z nami na Metelkovi praznovali Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Space Unicorn On Fire, Terminal Disease, Vulvathrone in Woygn.

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
10. 5. 2023

Včeraj so šle v prodajo vstopnice za Brutal Janez Fest 2023. Ta bo potekal letos 1. in 2. septembra, mariborski Štuk pa bo tokrat gostil zasedbe Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

Festivalske vstopnice znašajo 35 EUR in jih lahko kupite v spletni trgovini On Parole. Omejeno število vstopnic bo po tej ceni na voljo do 10. junija oziroma do razprodaje zalog. Po tem datumu bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice.

11. 1. 2023

Domača založba On Parole Productions letos praznuje 21. obletnico delovanja v domačih Trbovljah. Ob tej priložnosti vabi prvi petek in soboto v februarju na koncert hišnih bandov, ki bodo nastopili v Domu Svobode.

Enodnevne in dvodnevne vstopnice so že na voljo v spletni trgovini On Parole, v prodajalni BigNose v Ljubljani in Okrepčevalnici Oskar v Trbovljah. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

PETEK, 3. 2. 2023

Meduzalem
Ater Era
Deprivacija
Hellcrawler

SOBOTA, 4. 2. 2023

Penitenziagite
Glista
Omega Sun
Britof
Morost

15. 7. 2022

Za mariborski Brutal Janez Fest 2022 ni več na voljo early bird vstopnic, temveč so na voljo le še vstopnice po normalnih predprodajnih cenah. In te so:

enodnevne za petek, 12. avgust: 22 EUR;
enodnevne za soboto, 13. avgust: 17 EUR;
dvodnevne ali festivalske vstopnice: 33 EUR.

Vstopnice lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

29. 4. 2022

V začetku meseca so v prodajo šle vstopnice za Cahn Fest 2022, ki se bo 24. in 25. junija odvijal v Trbovljah. V spletni trgovini On Parole so na voljo enodnevne vstopnice po 17 EUR (petek ali sobota) in dvodvnevne vstopnice po 30 EUR. Število vstopnic je omejeno na 500. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Potrjene skupine so:
Heathen Foray (pagan metal, Avstrija)
Mors Silens (melodični death/black metal, Madžarska)
Cold Snap (groove metal, Hrvaška)
Dickless Tracy (grindcore/death metal, Slovenija)
Lintver (thrash metal, Primorska)
Moshead (thrash metal, Škofja Loka)
Defiant (black/death metal, Hrvaška)
Trifail (hc/punk/metal, Trbovlje)
Kamäradi (hc/punk/metal, Hrvaška)
Life on Display (heavy metal, Slovenija)

6. 12. 2021

Za razliko od lanskega leta bo letos s Paranoidovimi kratkimi majicami hodil naokoli Metal Parkelj. Tako kot lani bomo tudi letos podelili dve majici (tukaj je povezava do nagradne igre), a še zmeraj obstaja možnost, da te kupite v spletni trgovini On-Parole in na ta način podprete svoj naljubši spletni metal časopis. Majice so na voljo tako za metalske dekline (velikosti S in M) kot tudi metalske dedce (velikosti S, L, XL in XXL), oboji pa boste zanjo odšteli natanko 12 EUR. 

2. 6. 2020

V spletni trgovini On-Parole so sedaj na voljo majice vašega naljubšega metalskega webzina. Na voljo so tako za metalske dekline kot tudi prave metalske dedce, oboji pa boste za majico odšteli natanko 12 EUR. 

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2020

Po dolgem času smo se v ekipi odločili za tisk majic Paranoid. V spletni trgovini založbe On Parole Productions so tako na voljo moške majice v velikostih od S do XXL in ženske majice v velikostih S in M z motivom letošnjega koledarčka. Naročila zbiramo do 24. maja, majice pa bodo odposlane predvidoma 1. junija 2020.

Za kratko majico Paranoid 2020 se lahko potegujete tudi v nagradni igri, če veste, kateri band je bil na spletnem portalu Paranoid kot prvi recenziran.

6. 3. 2020

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za open air festival A Cure for Happiness, ki se bo 1. maja odvijal v nekdanjem kamnolomu Pruh pri Svečini blizu Šentilja. Vstopnice znašajo 16 € in so na voljo v spletni trgovini založbe On Parole. Njihovo število je omejeno na 200.

Na festivalu igrajo The Canyon ObserverMessaThe Haunting GreenJohn, The Void in Apory Museum. Več o festivalu in nastopajočih skupinah najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

20. 1. 2020

Jutri se v sklopu turneje Sumerian Sonic Magick 2020 v Ljubljano vračajo sicer redni obiskovalci slovenskih odrov Melechesh, ki bodo po Menzi pri korituChannel Zeru in Mostovni tokrat zavzeli Orto Bar. Poleg bobnarja Simona Škrleca jih tokrat na turneji spremlja tudi basist Uroš Apat (Vulvathrone).

Za ogrevanje bojo poskrbeli grški simfonični black metalci W.E.B. in italijanski post/black metal band Selvans.

Vstopnice so danes do polnoči še naprodaj v spletni trgovini On Parole, v Orto Baru in v trgovini Big Nose v Ljubljani. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Časovnica jutrišnjega koncerta:

19.15 vrata/blagajna
19.45 SELVANS
20.40 W.E.B.
21.50 MELECHESH

23. 10. 2019

Škuc Ksb bo 4. novembra v klub Gala Hala pripeljal tri doom metal zasedbe, ki si pri pisanju glasbe sposojajo elemente iz različnih podžanrov. Po zvoku najprepoznavejši med njimi so headlinerji večera – britanski Conan, ki se žanrsko opredeljujejo kot "caveman battle doom" in na skoraj enomesečni turneji Cold Blackened Violence trenutno po Evropi med drugim promovirajo aktualni album Existential Void Guardian, na poti pa naj bi bil tudi že njihov peti studijski celovečerec.

Na tokratni turneji jih spremljajo ameriški kolegi Un, ki stavijo na kombinacijo funeral dooma in shoegazea, po dveh demo izidih in dveh dolgometražcih pa so letošnjega februarja izdali split s Coltsblood, in Sixes, ki preigravajo sludge/doom metal in so lani predstavili prvenec Methistopheles.

Več o koncertu in nastopajočih lahko preberete na uradni strani dogodka na Facebooku ali v našem napovedniku. Vstopnice so na voljo v spletni trgovini založbe On Parole in v predprodaji za 18 €, na dan dogodka bo vstopnina 22 €.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
17. 6. 2024
Metal De Facto - Land of the Rising Sun – Part 1
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija